Tietoa meistä

Tanssiva Porvoo on vuodesta 2008 toiminut tanssikoulu Porvoossa.

Tanssikoulu Tanssiva Porvoo tarjoaa iloisia, meneviä ja hyväntuulisia tanssitunteja sadoille lapsille, nuorille ja aikuisille Itä-Uudenmaan alueella. Tanssiva Porvoo on saavuttanut merkittävän jalansijan niin Porvoon kulttuuritarjonnassa, kuin maanlaajuisen kisamenestyksenkin kautta. Koulu tunnetaan laadukkaista tanssitunneistaan, tunnelmallisista tiloista ja upeista saleista keskellä Porvoota, sekä iloisen kannustavasta ilmapiiristään.

Koulun tuntitarjonta on laaja ja tunteja löytyy aina taaperoista aikuisiin ja alkeista edistyneisiin! Tuntivalikoimiin kuuluu mm. showtanssi, baletti, hip hop, commercial, lyrical jazz, rock´n swing, nykytanssi, disco dance, lattarit, taaperotanssi ja paljon muuta! Lisäksi Tanssivan Porvoon yhteydessä palvelee tanssitarvikeliike My Dance Story, josta harrastajien on mahdollista hankkia balettitossuja, pukuja, trikoita, toppeja ja muita treeniin soveltuvia varusteita.

Tanssisalit sijaitsevat Porvoon ytimessä, os. Mannerheiminkatu 7.

Lämpimästi tervetuloa joukkoon!

 

Opettajamme

MIA KOPONEN

Mia Koponen on Tanssiva Porvoon perustaja ja rehtori. Tanssin hän on aloittanut 5-vuotiaana baletilla ja jatkanut show-tanssilla aina aikuisikään saakka. Mia on tanssinut mm. Stepup Dancers- ryhmässä ja esiintynyt Silja Linen laivoilla, Svenska Teatern:in musikaalissa, ulkomailla ja lukuisissa eri tilaisuuksissa. Mia toimii myös koreografina ja tekee yhteistyötä eri teattereiden kanssa.

Mian tunnit ovat iloisia, kannustavia ja huumorintajuisia. Hän rakastaa työtään lasten, nuorten ja aikuisten parissa ja saa ilon tarttumaan oppilaisiin!

JUHA PYKÄLÄINEN

Juha on tehnyt pitkän uran tanssijana ja tanssinopettajana. Hänet on voinut nähdä Oulun Kaupunginteatterin lavalla mm. musikaaleissa Viulunsoittaja Katolla, Housut Pois ja useissa näytelmissä kuten Kätilö ja Ihmisvihaaja.

Suomen Kansallisoopperassa Juha esiintyi teoksessa Lepakko ja Tango! Juha on ollut kiinnitettynä myös Porin Teatteriin ja esiintynyt musikaalissa Tango D’amore, jossa lavalle nousi myös legendaarinen Eino Grön.

Juha on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on suorittanut 4 kansainvälisen tanssinopettajaliiton (IDTA) tutkintoa ja Suomen Tanssinopettajainliiton tutkinnot.

Opettajana Juha on kannustava ja iloinen. Tärkeintä hänelle on liikkeestä nauttiminen ja tanssin ilo!

MASI SAUREN

Masi aloitti tanssimisen Stepupissa 10-vuotiaana show,- ja breakdancella. Hän tanssi tuolloin Stepup Kidsien riveissä ja esiintyi mm. Silja Euroopalla.

Masi ja Anna Tyutyunyuk voitti vuoden 2021 Maailmanmestaruuden lajissa Boogie woogie. Lisäksi Masi on saavuttanut lukuisia SM-mitaleita juniorisarjoissa ja mm. breakdancen Suomen mestaruuden.

v. 2001 Masi löysi rock´n swingtanssit ja niistä lähinnä boogie woogien. Hän on lajin kolminkertainen suomen mestari ja PM-hopetamitalisti. Masilla on myös useita finaalisijoituksia lajin world-cupin osakilpailuista. Masi kilpailee edelleen ja opettaa niin Suomessa, kuin ulkomaillakin.

LUDMILA PUSSINEN

Ludmila on aloittanut 5-vuotiaana rytmisellä kilpavoimistelulla. Baletti-opintonsa hän aloitti 11-vuotiaana Vaganova Akatemiassa Pietarissa. Tanssijaksi Ludmila valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2002.

2002-2010 Ludmila työskenteli Estonian kansallisoopperassa tanssijana. Hän on tanssinut corps de ballet -rooleissa ja solistirooleissa lukuisissa baleteissa, nykytanssiteoksissa, opereteissa ja oopperoissa ja ollut kiertueella useissa euroopan maissa.

Solistirooleja mm. Don Quijote: Mercedes, Romeo ja Julia: 3 naista, Pähkinänsärkijä: neljä ruusua, Joutsenlampi: 2 isoa joutsenta.

Sebastian Wennström

Sebastian ”Seba” Wennström on pitkän linjan tanssin ammattilainen. Rytmillinen tarkkuus, musiikin tulkinta ja oman persoonan tuominen tanssiin ovat Seban pedagogiikan kulmakivet.

Seba on ottanut ensimmäiset tanssiaskeleensa Aira Samulinin tanssikoulussa Helsingin Lepakossa 90-luvun alussa, ja sen jälkeen hän on treenannut niin kotikaupungissaan, kuin New Yorkissa ja Los Angelesissa.

Sebastian on työskennellyt niin tanssijana, kuin koreografina Suomen artisteille sekä keikkalavoilla, että televisiotuotannoissa ja toiminut vastuuopettajana tanssin
koulutusohjelmissa pääkaupunkiseudulla. Seban kokemus eri tanssityyleistä fuusioituvat katu-uskottavasti ”Commercial”-nimikkeen alla.

Silja Saarikangas

Silja on pääkaupunkiseudulla kasvanut tanssija, koreografi ja opettaja, jonka ura alkoi 4-vuotiaana showtanssilla. Sittemmin hän on laajentanut osaamistaan eri tanssityyleihin kuten kilpatanssiin, balettiin, jazziin, nykytanssiin, katutanssilajeihin ja commercialiin. Siljalta löytyy vahvaa lajiosaamista kattavasti ja monipuolisesti.

Silja on ollut mukana lukuisissa kilparyhmissä ja kerryttänyt kisamenestystä niin sooloissa, duoissa kuin muodostelmissakin lajeissa Performing Arts ja Street. Lisäksi hän on toiminut kisateosten koreografina. Kilpailemisen lisäksi Silja on esiintynyt myös artistien taustalla, musiikaleissa, tv-tuotannoista ja mainoksissa.

Opettajana Siljan intohimo painottuu contemporary jazziin ja commercialiin. Hän haluaa haastaa oppilaitaan ja auttaa heitä kehittymään teknisesti, mutta samalla rohkaista heitä löytämään uusia tapoja liikkua.

EMMA TIMONEN

Emma on aloittanut tanssimisen 5- vuotiaana. Hänen vuosittaiset  treeniviikkonsa olivat täynnä erilaisia lajeja esim. baletti, nykytanssi, show ja hiphop. Monipuolista lajiosaamista löytyy siis erilajeista.
Helsingissä Emma on saanut vahvan Commercial taustan ja päässyt oppimaan huippuosaajilta. Myös Lontoosta on käyty hakemassa erilaisia tanssin oppeja.
Lisäksi Emma on kilpaillut Streetin SM – joukkueissa sijoittuen mitaleille.

Emma on esiintynyt ja tehnyt töitä tanssijana mm. Viking Linella ja Emma-Gaalassa sekä eri artistien musiikkivideoilla.

Emma on positiivinen ja kannustava opettaja, joka haluaa luoda tunneilleen lämpöisen ja kannustavan ilmapiirin. Hän pitää kovista treeneistä ja siitä, että oppilaat saavat onnistumisen tunteita. Tunneilla itsensä haastaminen ja rajojen rikkominen on ihailtavaa.

Tanssin ilo on Emman tunneilla parasta!

SARA-SOFIA SARKKINEN-RINTALA

Sara-Sofia on kokkolalaislähtöinen, vuonna 2015 Oulun ammattikorkeakoulusta valmistunut showtanssinopettaja. Hänen harrastustaipaleensa alkoi satubaletissa 5 vuoden iässä, ja jatkui ala-aste iässä tanssillisen voimistelun parissa. Ajan kuluessa mukaan tuli myös baletti. Lukioikäisenä Sara-Sofia tuli valituksi Tanssikeskus Citydancen kilpailevaan showtanssiryhmään.

Tanssinopettajaksi valmistumisen jälkeen Sara-Sofia on toiminut opettajana pääasiassa lasten ja nuorten tassiharrastustoiminnassa Performing arts-lajeja sekä Discotanssia opettaen. Lisäksi vuoteen 2018 asti hän sekä kilpaili itse että valmensi oppilaita kansallisiin Performing arts ja Discotanssilajien kilpailuihin menestyksekkäästi. Kilpailuvuosien jälkeen Sara-Sofia on keskittynyt pääasiassa viikkotuntien opettamiseen sekä oman ammattitaidon kehittämiseen liikunnanohjaajan opintojen parissa, joista hän valmistui keväällä 2022.

Sara-Sofian tanssitunneilla paneudutaan tärkeiden perusteknisten elementtien harjoitteluun tanssisarjakoreografioita tai hauskanpitoa unohtamatta. Iloisella työskentelyotteellaan Sara-Sofia pyrkii luomaan tanssitunneilleen rennon mutta motivoivan harjoitteluilmapiirin, jotta tanssiharjoittelu olisi jokaiselle oppilaalle mahdollisimman mielekästä ja antoisaa! Kuva: Ofer Amir

EMILIA LINDBOHM

Emilia sai ensikosketuksen balettiin lapsena kilpavoimistelun kautta  ja tanssi vei heti mukanaan. Vuonna 2011 hän valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta. Emilia on osallistunut useille kansainvälisille balettikursseille ja esiintynyt monissa produktioissa kotimaan lisäksi mm. Kuubassa, Ukrainassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä hän toimii freelancer-tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina.

Emilialle tärkeää opetuksessa ovat luovuus, ilmaisu, tekniikka, vuorovaikutus, musiikki ja hyvä energia. Hän haluaa vahvistaa oppilaan uskoa itseensä ja auttaa jokaista löytämään oman potentiaalinsa ja mahdollisuutensa.

EMILIA KALLIOINEN

Emilia on helsinkiläinen freelance-tanssitaiteilija, tanssinopettaja ja fysioterapeutti. Hän on valmistunut tanssijaksi Lontoon Trinity Laban Conservatoire of Music and Dancesta vuonna 2020. Lisäksi hän on valmistunut fysioterapeutiksi Laurea ammattikorkeakoulusta vuonna 2019.

Emilia on esiintynyt tanssijana Suomessa ja ulkomailla erilaisissa projekteissa ja kokoonpanoissa muun muassa teattereissa ja musiikkivideoilla.
Hän toimii fysioterapeuttina Kansallisoopperassa ja – baletissa, sekä balettioppilaitoksella. Emilia on myös Dance Health Finlandin hallituksen jäsen.

Emilian tunneilla pidetään hauskaa ja harjoitellaan monipuolisesti tekniikkaa, koreografioita ja kehonhallintaa sekä ilmaisua erilaisten tanssillisten harjoitteiden kautta.

EEVI LASSILA

Eevi aloitti tanssin 10-vuotiaana pitkäaikaisen voimisteluharrastuksen ohelle. Tanssista tuli samantien tärkeä osa elämää.

Eevi on ollut useita vuosia mukana koulutusohjelmissa treenaten tanssia monipuolisesti keskittyen erityisesti Performing Arts -lajeihin. Nykyään hän opiskelee Sibelius-lukion tanssilinjalla. Kilpailukokemusta on karttunut erilaisissa kokoonpanoissa Performing Arts -kilpailuista usealta kaudelta.

Eevi on aikaisemmin sijaistanut lasten ja nuorten tanssitunteja, lisäksi opetuskokemusta on monelta vuodelta telinevoimistelun puolelta.

Opettajana Eevin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle onnistumisen kokemuksia – kannustavassa ilmapiirissä on turvallista harjoitella uusia taitoja. Hyvän tanssin perustekniikan lisäksi Eevi toivoo oppilaidensa löytävän oman tyylinsä tanssia ja ilmaista itseään.

LUMI KOPONEN

Lumi Koponen on Tanssivan Porvoon oma kasvatti, joka aloitti tanssin tavoitteellisen harrastamisen jo 7-vuotiaana. Siitä lähtien hän on harjoitellut aktiivisesti useiden eri tanssilajien parissa. Kilpailemisen Lumi aloitti 11-vuotiaana, ja siitä lähtien hän on kilpaillut niin kotimaan kuin ulkomaan kisoissa.

Lumin vahvuuksina voidaan mainita showtanssi, commercial, hip hop ja lyrical jazz. Hän onkin taitava monipuolisissa tanssityyleissä ja nauttii esiintymisestä lavalla. Lumi opiskelee Vaskivuoren lukion tanssilinjalla, jossa hän pääsee syventymään entisestään rakkaaseen harrastukseensa.

Lumi on iloinen, hauska ja energinen persoona, jonka tunneilla vallitsee aina kiva ja kannustava ilmapiiri. Hänen innostuksensa ja positiivinen energia tarttuvat helposti muihin, ja hän kannustaa oppilaitaan aina parhaisiin suorituksiin. Lumin tunneilla tanssiessa unohtuu ajan kuluminen, ja jokainen oppitunti on täynnä iloa ja intoa!

Arvot

Tavoitteenamme on tukea lasten ja nuorten terveen itsetunnon kehittymistä ja taata heille turvallinen ja suojaisa oppimisympäristö. Tunneillamme keskitytään tanssin iloon, energiseen meininkiin sekä tekniikkaan, jonka avulla tanssiharrastusta voi jatkaa halutessaan vaikka ammatiksi asti.

Arvojemme perustana on myös rakentua ihmisoikeuksien, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kulttuurien moninaisuuden kunnioitukselle.

Lapsia ei aliarvioida heidän nuoren ikänsä vuoksi, vaan kannustetaan yhä vaativimpiin harjoitteisiin heti, kun näemme siihen potentiaalia. Lapset nauttivat suuresti, kun huomaavat oppivansa jotain, mitä ovat pitäneet vaikeana.

Meillä jokainen oppilas on tärkeä yksilö. Olipa sitten tanssinut kauan tai vasta aloittanut, kannustamme ja opetamme jokaista hänen omista lähtökohdistaan pitäen huolen, että kaikki nauttivat ja kaikki oppivat!

Halusitpa siis tanssia vain harrastuksena tai tähdätä ammattilaiseksi, meiltä löytyy kannustus ja resurssit molempiin!