fbpx

Lajit – Nuoret 13+

NUORET 13+

SHOWTANSSI

Showtanssitunnit ovat täynnä meneviä tanssisarjoja ja balettiin pohjautuvaa tanssitekniikkaa. Musiikkina käytämme tämän hetken hittejä ja menneiden aikojen klassikoita. Tunnit koostuvat pääasiassa popista, hip hopista, lyrical jazzista, musikaalibiiseistä ja vaihtelevasti oppilaiden toiveiden mukaisista tyylijajeista.

Tunneilla lämmitetään kroppa alkulämmittelysarjan kautta. Tämän jälkeen tehdään tekniikkaharjoituksia, venytyksiä, lattianpoikkisarjoja sekä lihaskuntoharjoitteita. Lisäksi keskitymme pidempään koreografiaan, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat, sukat tai tanssilenkkarit (ei tavalliset lenkkarit). Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

COMMERCIAL & COMMERCIAL HEELS

Commercial on nimensä mukaisesti erityisesti kaupallisilla areenoilla käytetty menevä tanssilaji, jota voi nähdä artistien live-esiintymisissä, musiikkivideoissa tai YouTube -kanavilla. Tunnin päätarkoituksena on jorata ja pitää hauskaa! Commercialille tyypillistä on keskivartalon voimakas käyttö, tiukat liikkeradat, päänpyöräytykset ja vahvat liikkeet.

Tunnit koostuvat teknisistä harjoitteista, lihaskunnosta, venytyksistä ja tanssisarjasta, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Commercial Heels -tunneilla tutustutaan MTV -tyyliseen Commercial -tanssiin korot jaloissa! Liikemateriaali on suurimmaksi osaksi kauniin naisellista ja sulavalinjaista.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat, sukat tai tanssilenkkarit (ei tavalliset lenkkarit) / Heels -tunneille korot. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

HIP HOP

Hip hop -tunneilla keskitytään katutanssilajien, poppingin ja break -temppujen tekemiseen. Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja-, ja venyttelyosuuksista. Tunneilla harjoitellaan tasapainoa, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Street-tanssin eri tyylilajeihin. Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille. Katutanssityylit kehittyvät ja muuttavat muotoaan jatkuvasti ja näin ollen tanssityylejä on useita erilaisia.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

LYRICAL JAZZ

TASOT

Avoin: Soveltuu aloittelijoille ja vähän tanssia harrastaneille

Edistyneet: Teknistä taustaa vaaditaan usealta vuodelta (mm. baletti, lyrical jazz, showtanssi, moderni jne.)

Lyrical jazz -tanssityyli ottaa vaikutteita baletista, nykytanssista ja jazztanssista. Tunneilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia, kuten piruetteja, jalanheittoja ja hyppyjä, lattianpoikkiharjoitteita ja tanssisarjoja. Tunneilla opetellaan kehon monipuolista ja sulavaa käyttöä eri tasoissa esim. lattiatyöskentelyn kautta. Musiikkina tunneilla on pääasiallisesti hitaita, tunnelmallisia ja tunnelatausta vaatia kappaleita, jolloin musiikin tulkitseminen osana tanssia ja tarinankerrontaa on vahvassa asemassa.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat / sukat / tossut. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

BALETTI NUORET

TASOT

Baletti nuoret, alkeet = aloittelijat

Baletti nuoret, keskitaso = balettia jo harrastaneet

Balettitunti koostuu tankotreenauksesta, keskilattia- sekä lattiatankoharjoitteista, hypyistä ja venyttelyistä. Tunneilla syvennetään baletin perustekniikkaa. Tunnin pääpaino on tangon ääressä tehdyissä liikkeissä kuten plié, relevé, tendu, jete, rond de jambe jne. Tunnilla vahvistetaan vartalon oikeita linjauksia, aukikierron löytämistä, sanastoa, koordinaatiota sekä tietenkin musiikillista- ja tanssillista ilmaisua. Keskilattialla harjoitellaan hyppyjä, piruetteja ja käydään läpi erilaisia liikkuvia baletin peruskuvioita.

Vaatetus: ryhmäpuku, trikoot ja pehmeät balettitossut, kärkitossut, värit ja mallit opettajan ohjeiden mukaan.

ILMOITTAUDU >>

Dance Tricks

Dance Tricks on nimensä mukaisesti tanssitemppujen tunti. Alkulämmittelyn jälkeen tunnilla venytellään huolellisesti. Tämän jälkeen harjoitellaan juuri niitä kaikista hienoimpia temppuja, joita tanssiohjelmissa,- ja kisoissa näkee. Harjoiteltavia temppuja on mm. perhosvoltti, käsilläseisonta, siltakaato, arabiflikki, arabialainen kärrynpyörä, puolivoltti, illuusiot jne..

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

KIINNOSTUITKO?