fbpx

Lajit – Juniorit

JUNIORIT 9-12 v.

SHOWTANSSI

Showtanssitunnit ovat täynnä meneviä tanssisarjoja ja balettiin pohjautuvaa tanssitekniikkaa. Musiikkina käytämme tämän hetken hittejä ja menneiden aikojen klassikoita. Tunnit koostuvat pääasiassa popista, hip hopista, lyrical jazzista ja vaihtelevasti oppilaiden toiveiden mukaisista tyylilajeista.

Tunneilla lämmitetään kroppa alkulämmittelysarjan kautta. Tämän jälkeen teemme tekniikkaharjoituksia, venytyksiä, lattianpoikkisarjoja, sekä lihaskuntoharjoitteita. Lisäksi keskitymme pidempään koreografiseen osuuteen, jota toistamme muutamien viikkojen ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Sukat / paljaat jalat. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

COMMERCIAL

Commercial on menevä tanssilaji, jossa yhdistellään eri lajien tekniikoita riippuen opettajan taustasta ja tyylistä. Tunnin päätarkoituksena on jorata ja pitää hauskaa! Commercialille tyypillistä on keskivartalon voimakas käyttö, tiukat liikkeradat, päänpyöräytykset ja vahvat liikkeet.

Tunnit koostuvat teknisistä harjoitteista, lihaskunnosta, venytyksistä ja tanssisarjasta, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Sukat / paljaat jalat. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

LYRICAL JAZZ & TRICKS

Lyrical jazz tanssityyli ottaa vaikutteita baletista, nykytanssista ja jazztanssista. Koska myös tanssitemput ovat kasvattaneet suosiotaan, on temput yhdistetty sulavaksi osaksi Lyrical Jazz- tuntia.  Tunneilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia kuten piruetteja, jalanheittoja ja hyppyjä, lattianpoikkiharjoitteita, tanssisarjoja ja tietenkin toinen toistaan mageampia temppuja, pariakrobatiaa ja nostoja!

Tunneilla opetellaan kehon monipuolista ja sulavaa käyttöä eri tasoissa, esim. lattiatyöskentelyn kautta. 

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat / sukat / tossut. Juomapullo. 

ILMOITTAUDU >>

HIP HOP

Hip hop on suosittu katutanssilaji, jonka juuret ovat 70- luvun New Yorkissa. Tunneilla keskitytään Hip Hop- tanssin tekniikkaan, grooven löytämiseen ja hauskanpitoon!

Hip hop on energinen tanssityyli, joka soveltuu kaiken ikäisille!

Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja-, ja venyttelyosuuksista. Tunneilla harjoitellaan tasapainoa, isolaatioita, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Hip hop-tanssin historiaan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

BREAKDANCE POJAT

TASO Jatko 12+ soveltuu Breakdancen perusteet jo hallitseville.

Poikien oma Breakdance -tunti on tarkoitettu nuorille, joilla on jo break- taustaa ja halua treenata tavoitteellisesti! Opettajana breakdancen Suomen mestari, Masi Sauren.

Tunneilla keskitytään katutanssilajien ja break-temppujen tekoon. Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja-, ja venyttelyosuuksista. Tunnilla harjoitellaan break -temppujen lisäksi tasapainoa, koordinaatiota, leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Street-tanssin eri tyylilajeihin.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

POPPING

Popping on katutanssilaji, joka on syntynyt 1960-70 -luvun taitteessa Kaliforniassa. Lajille on ominaista kehon eri lihaksilla tehtävät jännitykset ja vapautukset, joita kutsutaan popeiksi ja hiteiksi. Popping on tunnettu näyttävistä, robottimaisista liikkeistä, pysähdyksistä ja illuusiomaisista liikkeistä. Popping kehittää lihasten hallintaa, koordinaatiota ja rytmiikaa ja onkin loistava tanssityyli tukemaan myös muita katutanssilajeja tai vaikkapa show- ja commercial- tanssityylejä!

Varusteet: rennot tanssivaatteet, tanssilenkkarit ja juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

DANCE TRICKS

Dance Tricks on nimensä mukaisesti tanssitemppujen tunti. Tunnilla harjoitellaan akrobaattisia tanssiliikkeitä, käsilläseisontaa, notkeusakrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa.

Aloitamme akrobatian perusteista, mutta tavoitteena on päästä harjoittelemaan myös niitä kaikista hienoimpia temppuja, joita tanssiohjelmissa ja -kisoissa näkee! Näitä on esimerkiksi perhosvoltti, siltakaadot, flikki, puolivoltti jne.. Tunti sisältää huolellisen lämmittelyn ja venyttelyn.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat / sukat / tossut. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

BALETTI

TASO

Baletti jatko 1: aloittelijat ja 1-2 vuotta tanssineet
Baletti jatko 2: yli 3 vuotta tanssineet
Baletti jatko 3: yli 4 vuotta tanssineet
Baletti nuoret, alkeet: Soveltuu yli 12-vuotiaille aloittelijoille ja 1-2 vuotta tanssineille

Balettitunti koostuu tankotreenauksesta, keskilattia- sekä lattiatankoharjoitteista, hypyistä ja venyttelyistä. Tunneilla syvennetään baletin perustekniikkaa. Tunnin pääpaino on tangon ääressä tehdyissä liikkeissä. Tunnilla vahvistetaan vartalon oikeita linjauksia, aukikierron löytämistä, sanastoa, koordinaatiota sekä tietenkin musiikillista- ja tanssillista ilmaisua. Keskilattialla harjoitellaan perushyppyjä ja piruetteja ja käydään läpi erilaisia liikkuvia baletin peruskuvioita.

Kärkitossuharjoitukset alkavat yli 11-vuotialle. Pienemmät oppilaat tekevät muita nilkkoja vahvistavia harjoituksia kärkitossuharjoitusten ajan (noin 10 min).

Vaatetus: ryhmäpuku, trikoot ja pehmeät balettitossut, kärkitossut, värit ja mallit opettajan ohjeiden mukaan.

ILMOITTAUDU >>

Kehonhuolto

Tunnilla tehdään kehoa avaavia ja liikkuvuutta lisääviä dynaamisia venytyksiä, sekä pidempikestoisia venytyksiä. Vetreillä lihaksilla pystyy tuottamaan tehokkaammin voimaa, palautuu nopeammin rasituksista, vähentää loukkaantumisriskiä ja parantaa liikkuvuutta.

Tunnilla harjoitetaan myös monipuolisesti vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia. Tunti on temmoltaan rauhallinen, mutta erittäin tehokas.

Jumps and Turns

Jumps and Turns –tunti pohjautuu jazz- sekä showtanssin tekniikoihin. Tunnin pääpaino on hyppyjen ja piruettien harjoittelemisessa. Soveltuu erinomaisesti paljon tanssia harrastaneille ja lisätekniikkaa kaipaaville!

Tunnin taso; keskitaso / edistyneet. Tanssitaustaa tulee olla baletista tai Lyrical Jazzista yli 2 v. ajalta.

KIINNOSTUITKO?