fbpx

Lajit – Juniorit

JUNIORIT 9-12 v.

SHOWTANSSI

Showtanssitunnit ovat täynnä meneviä tanssisarjoja ja balettiin pohjautuvaa tanssitekniikkaa. Musiikkina käytämme tämän hetken hittejä ja menneiden aikojen klassikoita. Tunnit koostuvat pääasiassa popista, hip hopista, lyrical jazzista ja vaihtelevasti oppilaiden toiveiden mukaisista tyylilajeista.

Tunneilla lämmitetään kroppa alkulämmittelysarjan kautta. Tämän jälkeen teemme tekniikkaharjoituksia, venytyksiä, lattianpoikkisarjoja, sekä lihaskuntoharjoitteita. Lisäksi keskitymme pidempään koreografiseen osuuteen, jota toistamme muutamien viikkojen ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Sukat / paljaat jalat. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

COMMERCIAL

Commercial on nimensä mukaisesti erityisesti kaupallisilla areenoilla käytetty menevä tanssilaji, jota voi nähdä artistien live-esiintymisissä, musiikkivideoissa tai YouTube -kanavilla. Tunnin päätarkoituksena on jorata ja pitää hauskaa! Commercialille tyypillistä on keskivartalon voimakas käyttö, tiukat liikkeradat, päänpyöräytykset ja vahvat liikkeet.

Tunnit koostuvat teknisistä harjoitteista, lihaskunnosta, venytyksistä ja tanssisarjasta, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Sukat / paljaat jalat. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

LYRICAL JAZZ

Lyrical jazz -tanssityyli ottaa vaikutteita baletista, nykytanssista ja jazztanssista. Tunneilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia, kuten piruetteja, jalanheittoja ja hyppyjä, lattianpoikkiharjoitteita ja tanssisarjoja. Tunneilla opetellaan kehon monipuolista ja sulavaa käyttöä eri tasoissa esim. lattiatyöskentelyn kautta. Musiikkina tunneilla on pääasiallisesti hitaita, tunnelmallisia ja tunnelatausta vaatia kappaleita, jolloin musiikin tulkitseminen osana tanssia ja tarinankerrontaa on vahvassa asemassa.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat / sukat / tossut. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

HIP HOP

Hip hop -tunneilla keskitytään katutanssilajien, poppingin ja break -temppujen tekemiseen. Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja-, ja venyttelyosuuksista. Tunneilla harjoitellaan tasapainoa, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Street-tanssin eri tyylilajeihin. Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille. Katutanssityylit kehittyvät ja muuttavat muotoaan jatkuvasti ja näin ollen tanssityylejä on useita erilaisia.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

BREAKDANCE POJAT

TASO

Jatko 12+ soveltuu Breakdancen perusteet jo hallitseville.

Poikien oma Breakdance -tunti on tarkoitettu nuorille, joilla on jo break- taustaa ja halua treenata tavoitteellisesti! Opettajana breakdancen Suomen mestari, Masi Sauren.

Tunneilla keskitytään katutanssilajien ja break-temppujen tekoon. Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja-, ja venyttelyosuuksista. Tunnilla harjoitellaan break -temppujen lisäksi tasapainoa, koordinaatiota, leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Street-tanssin eri tyylilajeihin.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

DANCE TRICKS

Dance Tricks on nimensä mukaisesti tanssitemppujen tunti. Tunnilla harjoitellaan akrobaattisia tanssiliikkeitä, käsilläseisontaa, notkeusakrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa.

Aloitamme akrobatian perusteista, mutta tavoitteena on päästä harjoittelemaan myös niitä kaikista hienoimpia temppuja, joita tanssiohjelmissa ja -kisoissa näkee! Näitä on esimerkiksi perhosvoltti, siltakaadot, flikki, puolivoltti jne.. Tunti sisältää huolellisen lämmittelyn ja venyttelyn.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Paljaat jalat / sukat / tossut. Juomapullo.

ILMOITTAUDU >>

BALETTI

TASO

Baletti 1: Soveltuu aloittelijoille ja vähän balettia harrastaneille

Baletti jatko 2: Soveltuu balettia yli 2 vuotta harrastaneille

Balettitunti koostuu tankotreenauksesta, keskilattia- sekä lattiatankoharjoitteista, hypyistä ja venyttelyistä. Tunneilla syvennetään baletin perustekniikkaa. Tunnin pääpaino on tangon ääressä tehdyissä liikkeissä kuten plié, relevé, tendu, jete, rond de jambe jne. Tunnilla vahvistetaan vartalon oikeita linjauksia, aukikierron löytämistä, sanastoa, koordinaatiota sekä tietenkin musiikillista- ja tanssillista ilmaisua. Keskilattialla harjoitellaan perushyppyjä ja piruetteja ja käydään läpi erilaisia liikkuvia baletin peruskuvioita.

Kärkitossuharjoitukset alkavat yli 11-vuotialle. Nilkan rakenteen kehittymisen vuoksi kärkitossuja ei suositella alle 11 -vuotiaille. Pienemmät oppilaat tekevät muita nilkkoja vahvistavia harjoituksia kärkitossuharjoitusten ajan (noin 10 min).

Vaatetus: ryhmäpuku, trikoot ja pehmeät balettitossut, kärkitossut, värit ja mallit opettajan ohjeiden mukaan.

ILMOITTAUDU >>

KIINNOSTUITKO?