Koulutusohjelmat

Tanssiva Porvoo tunnetaan laadukkaista tanssitunneistaan ja iloisen kannustavasta ilmapiiristään. Tarjoamme monipuolisen kattauksen koulutusohjelmia tukeaksemme lasten, nuorten ja aikuisten laadukasta tanssikoulutusta Porvoossa. Koulutusohjelmien (TP-ryhmien) tavoitteena on tukea monipuolista tanssikoulutusta ja antaa eväät pitkälle tulevaisuuteen. Ryhmät koostetaan ikäryhmänsä motivoituneista ja lahjakkaista tanssijoista mahdollistaen heille alan parhaat perusopinnot Porvoossa. Ryhmien opettajina toimivat talon omat huippupedagogit.

Järjestämme haut koulutusohjelmiin vuosittain.

Oppilailla on mahdollisuus hakea mukaan useampaan koulutusohjelmaan (PA, Disco Dance, Street). Mikäli tanssija omistaa Anytime-kortin tai osallistuu jo muutenkin toisen lajin keskeisille tunneille, hän voi osallistua toisen lajin koulutusohjelmaan vain koreografiatunnin hinnalla. Tarkemmat hinnat ja suositellut tunnit löytyvät tältä sivuilta kunkin koulutusohjelman esittelyn yhteydestä.

KIITOS HAUSTANNE RYHMIIN!

LUE LISÄÄ

KILPAILUTOIMINTA

Kilpaileminen eri tanssikilpailuissa- ja katselmuksissa on osa koulutusohjelmien toimintaa. Kilpaileminen aloitetaan TP Minien ikäryhmästä. Kaudella 2024-2025 sovimme ennen kauden alkua ryhmäkohtaisesti kilpailujen määrän, jotta lisäkustannukset ovat ennustettavissa etukäteen. IKM/SM -kilpailuihin osallistuvat kaikki ryhmät (TP Minien osallistumisesta IKM -kilpailuihin keskustellaan yhdessä vanhempien kanssa kauden aikana).

MUODOSTELMA, PIENRYHMÄ, SOOLOT, DUOT JA TRIOT

Performing Arts- ja Disco Dance – koulutusohjelmaan valittujen oppilaiden kausi huipentuu oman ryhmänsä muodostelmasarjan ikäkausimestaruuskilpailuihin (IKM). Muodostelmaryhmien oppilailla on mahdollisuus hakea saman lajin pienryhmiin, sooloihin, duoihin ja trioihin.

DISCO DANCE – TUNNIT

Disco Dancen treenit järjestetään ryhmäopetuksena. Soolo- ja duo- kokoonpanoihin valitut treenaavat samaan aikaan omia teoksiaan. Myös kaksi ryhmäkokoonpanoa treenaa samanaikaisesti omia teoksiaan.

OPETUSTUNTIEN TASOT

Muille, paitsi koreografiatunneille osallistutaan oppilaan taitotason mukaan (poikkeuksena TP Kids-ryhmäläiset, jotka treenaavat ikäänsä vastaavissa ryhmissä). Näin pystymme takaamaan kaikille mahdollisimman laadukkaan opetuksen. Opettajat arvioivat kunkin ryhmän taitotasoa kokonaisuutena kauden alussa. Mikäli opettaja arvioi jonkun oppilaan hyötyvän tasovaihdosta, olemme oppilaaseen/perheeseen henkilökohtaisesti yhteydessä.

SITOUTUMINEN

Koulutusohjelmien oppilaat valitaan pääsykokeiden perusteella ja ryhmiä täydennetään tarpeen vaatiessa. Haku uusitaan vuosittain. Koulutusohjelmissa mukana olevat oppilaat sitoutuvat lukuvuoteen ja sen lukukausimaksuihin kokonaisuudessaan lukuvuonna 2024-2025. Koulutusohjelmalaiset sitoutuvat noudattamaan ryhmien sääntöjä (rullaa alas), sekä osallistumaan kilpailutoimintaan, viikkotunneille ja omatoimiseen kotiharjoitteluun koko kauden ajan.

TERVEEMPI TANSSIJUUS

Kaudella 2024-2025 haluamme edistää tervettä tanssijuutta nostamalla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmaa voimakkaammin esiin koulullamme. Tarjoamme oppilaillemme mm. luennon seuraavien teemojen ympäriltä:

 • 8-9 v. Lihashuolto ja lämmittely
 • 10-12 v. Kehonhuolto ja palautuminen (uni ja rentoutuminen)
 • 13+ Ravintoinfo, meikit ja hiukset

Ryhmien viikottaiseen treeniohjelmaan sisältyy 2 – 6 treenipäivää riippuen ikäryhmästä. Kaudella 2024-2025 Performing Arts- ja Disco Dancen ohjelmistoon sisältyy ikätasoon soveltuvaa viikottaista ohjattua oheisharjoittelua, kuten kehonhuoltoa, fysiikkavalmennusta tai TP Elite-tunteja. Tunneilta saa eväitä tehokkaaseen kotiharjoitteluun, mutta vastuu oheisharjoitteiden suorittamisesta jää oppilailla ja perheille.

RYHMÄVALOKUVAUS

Koulutusohjelmien oppilaat valokuvataan iloiseen ja lennokkaaseen ryhmäkuvaan. Oppilaat saavat kuvan itselleen digitiedostona. Tanssikoululle ja kuvaajalle jää oikeus käyttää kuvaa markkinointitarkoituksessa.

VAATTEET

Tanssiva Porvoo tarjoaa koulutusohjelmalaisille ryhmäpaidat, joita saa käyttää vapaasti koulun tanssitunneilla, kisoissa ja arjessa. Suosittelemme myös kaikkia hankkimaan itselleen Tanssivan Porvoon hupparit, joita käytetään mm. kilpailuissa ja esiintymisissä.

KUSTANNUKSET

Koulutusohjelmalaisten huoltajat sitoutuvat kauteen ja sen lukukausimaksuihin kokonaisuudessaan lukuvuodeksi 2024-2025. Mikäli oppilas jättää kauden kesken kolmen tanssiviikon jälkeen, peritään maksut vain kertyneeltä ajalta. Mikäli lopetus tapahtuu tuon jälkeen, on huoltaja velvollinen hoitamaan lukukausimaksun kokonaisuudessaan (ei koske paikkakunnalta muuttoa, pitkäaikaissairautta tms. pakottavaa syytä). Peruutus tehdään aina sähköpostitse.

Lisäkustannukset:

 • Kisa-asut ja meikki/hiustuotteet
 • Kisamaksut  ja -matkat + mahd. majoittautuminen kisapaikalla

Huomioittehan, että kisamaksut sisältävät sisäänpääsyn vain tanssijalle. Huoltajat voivat halutessaan hankkia katsomoliput erikseen.

KAUSIMAKSU SISÄLTÄÄ:

Koulutusohjelmat viikkotunnit, teemaluennot, t-paidat, ryhmävalokuvausen ja digitiedostot, teoskohtaiset extratreenit sopimuksen mukaan.

LASKUTUS:

Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan laskutusyhtiön kautta tasaerissä välillä elo- toukokuu.

ALENNUKSET

 • Koulutusohjelmien oppilaat saavat kausimaksuihin tuntuvan alennuksen ovh-hinnoista.
 • Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan tasaerissä välillä elo- toukokuu.
 • Motivoituneille tanssijoille paras valinta on Anytime -kortti, jolla saa tanssia rajoituksetta.
 • Tanssiva Porvoo tarjoaa veloituksetta TP Muodostelma, TP Minit ja TP pienryhmä Aikuiset 1 -ryhmille yhden vapaavalintaisen viikkotunnin lukujärjestyksestä.
 • PA- lajien pienryhmien kuukausimaksuun sisältyy Anytimekortti.
 • Halutessaan TP-ryhmien oppilaat saavat valita lukujärjestyksestä lisätunteja 30% alennuksella.

TUNTIKORVAUKSET

 • Koska oppilaamme ovat oikeutettuja tuntuviin hinnanalennuksiin ei poikkeuksellisia tuntien peruutuksia korvata erikseen.

TUNTIEN ILMOITTAMINEN

 • Tuntivalinnat ilmoitetaan kauden ensimmäisen viikon aikana sähköpostitse: info (at) tanssivaporvoo.com.
 • Mikäli kursseja vaihdetaan/perutaan kesken kauden, tarvitsemme niistä aina sähköposti-ilmoituksen.

PIENRYHMÄT

TP Pienryhmä - lapset

TP Pienryhmä (3-7 hlö) kilpailee kaudella 2024-2025 ikäluokassa lapset (synt. 2013 ja nuoremmat). Ryhmä sitoutuu kilpailemaan kauden aikana eri tanssikilpailuissa ja katselmuksissa.

Kausi huipentuu ikäkausimestaruus (IKM) -kisoihin FDO:n Performing Arts – lajeissa.

Ryhmän viikko-ohjelmaan kuuluu:

 1. Baletti
 2. Lyrical Jazz
 3. Pienryhmätunti
 4. Muodostelma
 5. TP Elite Start / TP Elite

Ryhmän hintaan sisältyy Anytime-kortti syys- ja kevätkaudella (arvo noin 2340€) mahdollistaen aktiivisen ja monipuolisen treenaamisen.

Hinta 2090€/vuosi. Kk-maksu 209€.

TP Pienryhmä juniorit

TP Pienryhmä (3-7 hlö)  kilpailee kaudella 2024-2025 ikäluokassa Juniorit (synt. 2009-2012). Ryhmä sitoutuu kilpailemaan kauden aikana eri tanssikilpailuissa ja katselmuksissa.

Kausi huipentuu ikäkausimestaruus (IKM) -kisoihin FDO:n Performing Arts – lajeissa.

Ryhmän viikko-ohjelmaan kuuluu:

 1. Baletti
 2. Lyrical Jazz / Show
 3. Pienryhmätunti
 4. Muodostelma
 5. Fysiikkavalmennus / Jumps & Turns / TP Elite / TP Elite Start

Ryhmän hintaan sisältyy Anytime-kortti syys- ja kevätkaudella (arvo noin 2340€) mahdollistaen aktiivisen ja monipuolisen treenaamisen.

Hinta 2160€/vuosi. Kk-maksu 216€.

TP Pienryhmä - aikuiset 1

TP Pienryhmä (3-7 hlö) kilpailee kaudella 2024-2025 ikäluokassa Aikuiset 1 (synt. 2008 ja vanhemmat). Ryhmä sitoutuu kilpailemaan kauden aikana eri tanssikilpailuissa ja katselmuksissa.

Kausi huipentuu Performing Arts – lajien SM-kilpailuihin.

Ryhmän viikko-ohjelmaan kuuluu:

 1. Vapaavalintainen tekninen tanssitunti
 2. Pienryhmätunti
 3. Vapaavalintainen tunti
 4. Vapaavalintainen tunti
 5. Vapaavalintainen (tanssikoulu tarjoaa)

Hinta 1670€/vuosi. Kk-maksu 167 €.

Street Showcase (ikärajaton)

Street Showcasen kausi huipentuu SM-kilpailuihin. Lisäksi ryhmä kilpailee vuoden aikana muutamissa katutanssilajien kilpailuissa.

Opettajana Masi Sauren.

Ryhmän viikko-ohjelmaan kuuluu:

 1. Street, koreotunti
 2. Hip Hop
 3. Commercial

Hinta 1220€/vuosi. Kk-maksu 122€.

Mikäli tanssija on mukana toisen lajin koulutusohjemassa tai omistaa Anytime-kortin, voi Street Showcase ryhmään osallistua vuosimaksulla 430€ tai 43€/kk.

Disco Dance

Oppilas sitoutuu kilpailemaan eri tanssikilpailuissa ja katselmuksissa. Kausi huipentuu ikäkausimestaruus (IKM) -kisoihin FDO:n Disco Dance Rising Star- lajeissa.

Oppilaan viikko-ohjelmaan kuuluu:

 • Lyrical Jazz / Show
 • Disco Dance
 • Kisaryhmätunti (2h) / soolo+duo-tunti (90min)
 • Jumps & Turns / fysiikkavalmennus

Vahvana lisäsuosituksena TP Elite Start/TP Elite.

Hinta/ryhmä tai soolo tai duo: 1670€/vuosi. Kk-maksu 167€

Mikäli tanssija on mukana toisen lajin koulutusohjemassa, omistaa Anytime-kortin tai tanssii sekä Disco-ryhmässä ja soolossa ja/tai duossa:

Ryhmä: 48€/kk
Soolo: 99€/kk
Duo: 66€/kk
Duo ja soolo yht. hinta: 132€

Opettajina Mette Palkoranta ja Miisa Palkoranta

MUODOSTELMAT KAUSI 2024-2025

TP Kids 6-7 v.

Ryhmän viikottaiseen lukujärjestykseen kuuluu iän mukaan:

 • Showkids
 • Baletti
 • Vahvana lisäsuosituksena Lyrical Jazz -tunti

Hinta 810 € / vuosi. Kk-maksu 81 €.

Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan tasaerissä välillä elo- toukokuu.

TP Minit

Ryhmän viikottaiseen lukujärjestykseen kuuluu:

 • Baletti
 • Lyrical Jazz
 • TP Minit muodostelma
 • Vapaavalintainen tunti, tanssikoulu tarjoaa

Hinta 1220 € / vuosi. Kk-maksu 122 €.

Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan tasaerissä välillä elo- toukokuu.

TP Muodostelma, synt. 2013-2015

Ryhmän viikottaiseen lukujärjestykseen kuuluu:

 • Baletti
 • Lyrical Jazz / Show
 • Muodostelmatunti
 • TP Elite Start / TP Elite / Jumps & Turns
 • Vapaavalintainen (tanssikoulu tarjoaa)

Hinta 1670 € / vuosi. Kk-maksu 167 €.

Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan tasaerissä välillä elo- toukokuu.

TP Muodostelma, synt. v. 2009-2012

Ryhmän viikottaiseen lukujärjestykseen kuuluu:

 • Baletti
 • Lyrical / Show
 • Muodostelmatunti
 • TP Elite / Jumps & Turns / Fysiikkavalmennus
 • Vapaavalintainen (tanssikoulu tarjoaa)

Hinta 1790 € / vuosi. Kk-maksu 179 €.

Kausimaksu jaetaan kuukausittaisiin maksueriin, jotka laskutetaan tasaerissä välillä elo- toukokuu.

RYHMIEN SÄÄNNÖT

SITOUTUMINEN

Koulutusryhmien oppilaista muotoutuu kauden aikana tiivis ryhmä, joka pitää yhtä koko treeni- ja kisakauden ajan. Edellytämme aktiivista osallistumista kaikilla koulutusohjelmaan sisältyvillä tunneilla. Seuraamme oppilaiden osallistumista ja edistymistä ja toivomme voivamme kannustaa heitä ryhmänä yhä vaativimpiin harjoitteisiin. Mikäli poissaoloja kertyy kauden aikana merkittävästi, jää oppilas helpoisti muusta ryhmästä jälkeen. Mikäli poissaoloja kertyy yksittäiseltä tai useammalta koulutusohjelmaan sisältyvältä tunnilta merkittävä määrä, otamme tämän puheeksi tanssijan sekä tämän huoltajien kanssa, jotta voimme tukea lapsen tai nuoren tasaista kehitystä sekä osallistumista ja sitoutumista ryhmänsä toimintaan.

Oppilas sitoutuu vuoden aikana valmistettavaan kilpailuteokseen ja sen kaikkiin kisoihin niin pitkäksi aikaa, kunnes IKM&SM- ja mahdolliset kansainväliset arvokisat (EM ja MM) ovat ohi.

HYVINVOINTI

Meille on erittäin tärkeää, että oppilaat ja koulun muu henkilökunta voi hyvin niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Tavoitteemme on, että tunneilla vallitsee iloisen huoleton ilmapiiri ja koko ryhmä puhaltaa yhteen hiileen. Näin jokaisen on mahdollista keskittyä tanssin riemuun hyvien kavereiden kanssa!

Kaikenlainen kiusaaminen ja toistuva häiriökäyttäytyminen on ehdottoman kiellettyä.

Kiusaamiseksi ja häiriökäyttäytymiseksi lasketaan mm. seläntakana puhuminen, juonittelu, juoruilu, toisille naureskelu pilkallisessa mielessä, ryhmästä ulos jättäminen, merkitsevät katseet, epäkunnioittava asenne, vastoin opettajan ohjeita toimiminen jne.

Mikäli huonoa käytöstä havaitaan, puutumme siihen välittömästi, jonka seurauksena opettaja voi antaa oppilaalle varoituksen ja tarvittaessa poistaa oppilaan tunnilta. Varoituksesta ilmoitetaan myös huoltajille. Mikäli käytös ei varoituksen jälkeen muutu, oppilas erotetaan ryhmästä yhden viikon ajaksi. Mikäli käytös ei tämänkään jälkeen muutu, oppilas erotetaan ryhmästä kokonaan. Tällaisten tapausten välttämiseksi tarvitsemme myös vanhempien apua, jotta asia saadaan hallintaan hyvissä ajoin. Varoituksesta ilmoitetaan aina myös huoltajille.

PETTYMYKSET

On myös tärkeätä ymmärtää, että pettymyksiä saattaa tulla ja ne kuuluvat osaksi kilpaurheilua. Mm. vuosittainen kisakokoonpanojen uusiminen voi olla oppilaalle haastava kokemus ja pyydämmekin huoltajia käsittelemään aihetta lasten ja nuorten kanssa. Haluamme korostaa, että koulutusryhmät muodostetaan vuosittain taitotason ja motivaation perusteella. Erityisesti pienryhmien, solistien ja muiden pienten kokoonpanojen tanssijoilta odotetaan vahvaa sitoutumista treenaamiseen ja korkeaa teknistä osaamista. Näiden elementtien ylläpitäminen on keskeistä ryhmän tasaisen kasvun kannalta ja edellyttää ikäryhmästä riippuen aikaisempaa omistautumista harjoitteluun ja kehittymiseen.

Joskus opettajien on tehtävä raskaitakin päätöksiä ryhmäkokoonpanoista, mutta tämä on valitettavasti osa kilpaurheilua. Pyrimme aina tekemään päätökset objektiivisesti ja oikeudenmukaisesti.

MUUT SÄÄNNÖT

 • Puhelimet ei kuulu tanssitunneille. Opettajan pyynnöstä puhelinta saa käyttöää esim. musiikin toistoon tai videointiin.
 • Opettajaa kuunnellaan ja toimitaan hänen ohjeistuksensa mukaisesti.
 • Vanhemmat eivät puutu oppituntien sisältöihin tai opetusmetodeihin. Mikäli oppilas tai vanhempi haluaa keskustella koulun käytännöistä tai tuntien sisällöistä, tulee heidän olla yhteydessä tanssikoulun rehtoriin Miaan.
 • Kaikki opettajat ovat yhdenvertaisia ja kaikilla on oma tyylinsä opettaa. Oppilaat eivät vertaile tai puutu opettajien opetustyyleihin eikä niitä kommentoida muiden opettajien tunneilla.
 • Koreografeilla on oikeus vaihtaa esityksen miehitystä ja roolijakoja kesken kauden.
 • Mikäli oppilas on poissa tärkeistä harjoituksista (joko opettajan kanssa tai oppilaiden omista extratreeneistä) ennen kilpailuja tai esiintymisiä, on koreografeilla oikeus vaihtaa tanssijaa.
 • Oppilaiden omat extraharjoitukset ovat tärkeitä ja niistä ollaan poissa vain hyvistä syistä.
 • Oppilaat edustavat Tanssivaa Porvoota tanssikilpailuissa ja esiintymisissä. Käytöksen tulee olla kohteliasta, kunnioittavaa ja kannustavaa. Tanssivan Porvoon oppilailta odotetaan ystävällistä ja tsemppaavaa asennetta toisiaan ja kaikkia muita esiintyjiä kohtaan.