Lajit – Aikuiset

SHOWFIT 30+

ShowFit-tunti on täynnä iloisia, hauskoja, monipuolisia, hikisiä ja erityylisiä minitanssisarjoja lihaskunto-osuutta unohtamatta. Tunnilla palaa kasapäin kaloreita ja sen monipuolinen sisältö takaa, ettei kelloon tule juurikaan vilkaistua.

Tutustumme mm. näihin lajeihin: pop, lattari, street, Rock´n Roll, Suomi-iskelmä jne.

Tunti koostuu alkulämmittelysarjojen lisäksi useista erityylisistä mini-sarjoista, joihin on helppo päästä viikkojen edetessä mukaan. Lisäksi tunnilla tehdään lyhyt lihaskunto-osuus.

Tunneilla suositellaan käymään säännöllisesti, jotta sarjoihin pääsee hyvin mukaan! Koska tunneilla edetään nopeasti ja tanssitaan paljon, ei opettaja ole velvollinen kertaamaan poissaolleille muun ryhmän jo hallitsemia liikesarjoja. Kuitenkin, jos olet tanssinut paljon ja nappaat liikkeitä nopeasti, pärjäät mukana vähemmälläkin hiomisella!

Vaatetus: Rennot ja joustavat vaatteet. Jalkaan joko aerobic- kengät tai sukat / paljaat varpaat. Juomapullo.

Happy Hour 60+

Happy Hour 60+ -tunti on täynnä hyväntuulisia, hauskoja ja helppoja tanssisarjoja lihaskunto-osuutta unohtamatta!

Tunneilla tanssitaan ihanien ikivihreiden tahtiin, testataan klassisia lavatanssilajeja, fiilistellään Suomi-iskelmän helmiä ja laitetaan lantiot keinumaan mm. upean Elviksen tahtiin.

Ohjaaja opastaa askeleet selkeästi ja kannustaa kokeilemaan uusia liikkeitä. Tanssiliikkeet räätälöidään yli 60-vuotiaille sopiviksi, ottaen huomioon kehon rajoitukset ja liikkuvuuden tarpeet. Tunti sisältää myös kehonhallintaa ja tasapainoa kehittäviä harjoituksia, jotka auttavat ylläpitämään hyvää ryhtiä ja liikkuvuutta.

Ohjaajana fysioterapeutti Noora Takkinen.

HIP HOP 30+

Hip hop 30 + -tunneilla tanssitaan katutanssin eri lajeja. Tarkoituksena on pitää hauskaa, hikoilla ja inspiroitua katutanssin kulttuurista! Aikaisempaa tanssikokemusta ei vaadita ja tunneilla edetään ryhmän mukaan tanssijoiden toiveet huomioiden. Luvassa on siis rentoa meininkiä ja hauskoja hetkiä!

Vaatetus: Varaa mukaan rennot ja joustavat vaatteet, tanssilenkkarit tai aerobic- kengät sekä juomapullo.

HIP HOP 15+ edistyneet

Hip hop on suosittu katutanssilaji, jonka juuret ovat 70- luvun New Yorkissa. Tunneilla keskitytään Hip Hop- tanssin tekniikkaan, grooven löytämiseen ja hauskanpitoon!

Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, temppu-, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista. Tunneilla harjoitellaan tasapainoa, isolaatioita, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä, sekä tutustutaan Hip hop-tanssin historiaan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Lenkkarit. Juomapullo.

SHUFFLE

Shuffle on tanssilaji, jota yksikään TikTokkaaja ei ole voinut ohittaa! Tätä muodikasta ja hauskaa lajia tanssitaan tasatahtiseen elektroniseen musiikkiin. Shuffle kuvastaa eri jalkatekniikoihin keskittyviä lajeja, jotka perustuvat Running Man ja T-Step askeleisiin.  Shuffle on helposti lähestyttävä, hikinen ja hauska laji monipuolisuutensa ja vapaamuotoisuutensa vuoksi.

Tunti on open level – eli mukaan saa tulla kuka vaan aina lapsista aikuisiin!

ROCK´N SWING

Rock´n Swing on menevä tanssilaji täynnä jalkojen vikkelää vipellystä ja hikipisaroita! Vauhdikkaat jalkakuviot takaavat sen, ettei tunnin aikana ehdi miettimään maallista menoa, vaan keskittyminen on täysin rennon swengaavissa tanssiliikkeissä. Iloinen ja humoristinen tunti soveltuu kaikille, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvita!

Tunnilla tanssitaan mm. Charlestonia, solo jazz :iä, Boogie Woogieta ja Electroswingiä

Vaatetus: Rentoa ja mukavaa vaatetta,  tanssilenkkarit ja juomapullo.

Tunnin taso: alk/kt

LATINO SHOW

Latino Show -tunnit ovat hauskoja ja meneviä joraustunteja. Tunnin pääpaino on tanssissa ja sarjat vaihtelevat samban, salsan, cha chan ja tangon kautta rumbaan, vauhdikaaseen jiveen popvivahteita unohtamatta. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen käytämme koko tunnin tanssimiseen ja hauskanpitoon!

Tervetuloa nauttimaan tanssin ilosta!

Vaatetus:  Rennot ja joustavat vaatteet. Jalkaan joko aerobic- kengät tai sukat / paljaat varpaat. Juomapullo.

AIKUISBALETTI

Aikuisbaletti on balettia aikuisten ehdoilla. Edistyneen tason tunnilla on kuitenkin hyvä olla hallussa baletin perusasennot ja -liikkeet sekä tangossa että keskilattialla. Tanssitunneilla pääsee nauttimaan klassisesta musiikista, keveyden illuusiosta ja liikkeiden kauneudesta. Ryhti, liikkuvuus, vartalonhallinta ja lihaskunto kehittyvät kuin huomaamatta. Baletti vaatii keskittymistä, mutta on samalla myös oiva keino rauhoittua ja parantaa keskittymiskykyä.

Varusteet: vartalonmyötäiset treenivaatteet sekä pehmeät balettitossut. Ryhmän ja opettajan toiveiden mukaan myös kärkitossut.

Commercial

Commercial on menevä tanssilaji, jossa yhdistellään eri lajien tekniikoita riippuen opettajan taustasta ja tyylistä. Tunnin päätarkoituksena on jorata ja pitää hauskaa! Commercialille tyypillistä on keskivartalon voimakas käyttö, tiukat liikkeradat, päänpyöräytykset ja vahvat liikkeet.

Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teknisistä harjoitteista, lihaskunnosta, venytyksistä ja tanssisarjasta, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Vaatetus: Rentoa ja löysää. Sukat / paljaat jalat. Juomapullo.

Show Jazz

Jazztanssin dynaamisuutta ja tanssillisuutta sekä showtanssin vauhdikkuutta ja rytmikkyyttä yhdistelevä vetävä tunti. Tiedossa on piruetteja, isolaatiotekniikkaa, showelementtejä ja tanssi-ilmaisua.

Tunti koostuu alkulämmittelystä, lattianpoikki tehtävistä harjoitteista, tekniikka-osuudesta sekä tanssisarjoista, joita työstetään useamman viikon ajan.

JUMPS & TURNS

Jumps & Turns –tunti pohjautuu jazz- sekä showtanssin tekniikoihin. Tunnin pääpaino on hyppyjen ja piruettien harjoittelemisessa. Soveltuu erinomaisesti paljon tanssia harrastaneille ja lisätekniikkaa kaipaaville!

Broadway

Broadway -tunti vie tanssijat musikaalien mahtipontiseen ja vaikuttavaan maailmaan! Tunneilla tutustutaan musiikkityyleihin ja tanssilajeihin eri vuosikymmeniltä, heittäydytään tunnettujen hahmojen rooleihin, diivaillaan, hassutellaan ja välillä ollaan haudan vakavia. Tuntien pääpaino on vahvasti tanssisarjoissa ja ilmaisullisuudessa.

Osa tansseista tanssitaan korkokengillä, osa ilman.

NYKYTANSSI

Nykytanssi on viime vuosikymmeninä yleistynyt nimitys nykyhetkeen sidotusta tanssimuodosta. Siinä yhdistellään taidetanssin eri muotoja, kuten jazztanssia ja modernia tanssia sekä niille ominaista tekniikkaa. Nykytanssi ei suoranaisesti tunne sääntöjä vaan kokeilee rohkeasti uutta. Tyypillistä on hyödyntää liikkeen eri tasoja monipuolisesti, käyttäen esimerkiksi hyppyjä ja lattialla tehtäviä liikkeitä.

Nykytanssitunneilla tunnustellaan painovoiman vaikutusta ja liikkeen virtaamista kehossamme. Oppilaiden improvisaatiotaitoja ja luovaa heittäytymistä pyritään myös tukemaan. Tarkoitus on löytää jokaiselle oppilaalle oma luonnollinen tapa liikkua ja pyrkiä kehon ja mielen yhteyteen.

TP Elite / TP Elite Start

TP ELITE on huipputasoon tähtääville tanssijoille suunnattu lajitekninen tunti, joka soveltuu kaikille, ketkä haluavat tanssilta enemmän ja ovat valmiita sitoutumaan tavoitteelliseen tekniikkaharjoitteluun.

Tunneilla eri ikäryhmät harjoittelevat yhdessä tanssille ominaisia lajitaitoja. Tunnilla keskitytään vaihtuvan teeman mukaiseen lajitaitoon. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset piruettivariaatiot sekä suuret hypyt. Lajitaidon kehittyminen edellyttää lihasten vahvistamista,  räjähtävyyden ja kimmoisuuden lisäämistä, tehokkaita liikkuvuusharjoitteita sekä yksityiskohtaita tekniikkaharjoittelua. Tunneilla ei tehdä tanssikoreografioita.

TP Elite on tarkoitettu edistyneet-tason tanssijoille ja heille, ketkä ovat jo käyneet TP Elite-tunneilla.

TP Elite Start on aloittelijat / keskitason oppilaille.

Fysiikkavalmennus

Fysiikkavalmennus on tavoittellisesti treenaaville tanssijoille suunnattu oheisvalmennustunti, jossa pyritään kehittämään tanssijan fyysisiä ominaisuuksia kuten kestävyyttä, voimaa, nopeutta ja räjähtävyyttä. Kehoa tukevan voimaharjoittelun avulla halutaan tehdä tanssijoista vahvempia, jonka myötä lajispesifit suoritukset kehittyvät, sekä tukea heidän kehon terveyttä lisäämällä vammoja ennaltaehkäisevää ja kehonhallintaa kehittävää oheisharjoittelua.

Tunnin sisältö pohjautuu fyysisiä ominaisuuksia kehittävään perustreeniin, joka on suunniteltu fysioterapeuttista näkökulmaa hyödyntäen. Tunnilla pyritään huomiomaan yksilöiden tarpeita ja kohdentamaan oheisharjoittelu siten, että se tukee parhaiten lajiharjoittelua.

Fysiikkavalmennuksessa pyritään opettamaan myös lajiomaisten liikkeiden analysointia, jotta tanssijat oppivat ymmärtämään millaisia kehon peruselementtejä lajiomaiset liikesuoritukset vaativat ja miten niitä voi kehittää. Tiedon lisääntymisen myötä jokainen tanssija pystyy tekemään omasta treenamisestaan entistä tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Kiinnostuitko?